Forskoler2

 Information om Sculpto

Sculpto 3D-printeren er som skabt til skolebrug, og der er derfor adskillige gode argumenter for som skole at investere i en eller flere Sculpto 3D-printere.
For det første er selve printeren pga. dens vægt og design meget mobil og kan let flyttes fra det ene undervisningslokale til det næste.

For det andet er printeren utroligt nem at betjene. Efter få klik inde i Sculpto-app’en kan man få sat printet i gang. Dette bevirker, at alle – voksne som børn – med meget lidt erfaring inden for 3D-print hurtigt kan komme i gang med selv at printe.

Det er dermed muligt for eleverne selv at betjene printeren (næsten) uden hjælp fra en lærer. Dette giver dem mulighed for at beskæftige sig med de forskellige læreprocesser, ikke blot på en teoretisk måde, men med hjælp fra Sculpto-printeren nu også på en helt konkret måde. Den motiverende følelse, som det giver eleverne at være med til at skabe noget helt konkret, er en af grundtankerne bag vores virksomhed.

 Sculpto 3D-printeren er ideel i klassesæt af 4-8 printere, hvor eleverne kan arbejde i grupper omkring hver deres 3D-printer. Her er der rig mulighed for at blive udfordret i alle dele af læringsprocessen.


3dprint-for-skoler


Tips til brug på skoler

  • Mange brugere om samme printer
    • Hver printer sættes op til en unik bruger
    • Der kan godt være flere elever/lærer logget på samme unikke bruger på en gang – de forskellige print bliver blot sat i kø på den printer som brugeren er koblet til.
    • Ved køb af flere printere anbefaler vi at markere hver printer med den tilknyttede brugers login- og evt. password-oplysninger.
  • Sculpto hjælper gerne
    • Har man spørgsmål omkring printeren eller har brug for hjælp, står Sculpto-teamet klar til at hjælpe. Vi kan kontaktes telefonisk, pr. mail eller via Facebook.

Inddragelsesmuligheder i undervisningen

Håndværk og design:
Den helt oplagte funktion er produktion i faget håndværk og design. Her kan eleverne designe i 3D og efterfølgende printe deres egne designs.

Biologi og Geografi:
3D-print knogler og organer, så de kan studeres nærmere. Lav en model af en celle og print den. Design et istidslandskab og oplev landskabets konjunkturer med hænderne.

Matematik:
I matematik kan geometrien gøres meget mere håndgribelig. Print forskellige geometriske figurer og arbejd med vinkler og målestoksforhold.

Fysik/kemi:
Lav modeller af molekyler i 3D og få en mere rummelig forståelse af noget ellers svært tilgængeligt.

Kulturfag:
Tag ud i lokalområdet og tag et billede af den lokale kirke. Design den i 3D og udstil modellen med dens historie.

Innovation:
Mulighederne er næsten ubegrænsede. Eleverne kan tænke ud af boksen og bagefter bruge 3D-print til at realisere en prototype af deres idé.